Spiegel: Φεύγει προσωρινά από την Αθήνα το ΔΝΤ – τι απαντά το ΥΠΟΙΚ

Spiegel: Φεύγει προσωρινά από την Αθήνα το ΔΝΤ – τι απαντά το ΥΠΟΙΚ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ανάγκασε το ΔΝΤ να ανακαλέσει το προσωπικό του από την Αθήνα», τονίζει το Spiegel σε δημοσίευμά του.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα, οι συζητήσεις ανέμεσα σε Ελλάδα και ΔΝΤ δεν πρόκειται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, γεγονός που επιτρέπει στους εκπροσώπους του ΔΝΤ να περάσουν τις διακοπές στα σπίτια τους. Υποστηρίζεται ακόμη ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης δήλωσε επ' αυτού ότι δεν αποτελεί έκπληξη, διότι οι υπάλληλοι της τρόικας «είναι πλήρως ανίκανοι».

Μάλιστα τονίζεται χαρακτηριστικά πως το Πάσχα των Ορθόδοξων είναι μια εβδομάδα μετά από των Καθολικών και για αυτό τον λόγο η ελληνική πλευρά φέρεται πως θέλει να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με το Spiegel οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν εκ νέου στα μέσα του Απρίλη.

Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ

«Το σημερινό δημοσίευμα του Spiegel εντάσσεται στην προσπάθεια παραπληροφόρησης στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ξένα ΜΜΕ», απαντά από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών και προσθέτει:

«Ο κ. Θεοχαράκης δεν χαρακτήρισε ποτέ τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με τη φράση που του αποδίδεται. Αντίθετα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group, αναφέρθηκε σε αυτά λέγοντας ότι  περιλαμβάνουν «κορυφαία στελέχη και με εντυπωσιακές ικανότητες» (top-notch people with impressive skills)».

«Σχετικά με την αναφορά στην 9η Απριλίου, το Υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει σε σχετική ανακοίνωση για χθεσινό δημοσίευμα του Reuters. Όσο για τα περί ανάκλησης του προσωπικού του ΔΝΤ, θυμίζουμε ότι  υπάρχει και το Πάσχα τον Καθολικών καθώς και η προγραμματισμένη διάσκεψη του ΔΝΤ σε λίγες ημέρες», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή