Βαρουφάκης και Σόιμπλε θα είναι ομιλητές στο Ινστιτούτο Brookings

Βαρουφάκης και Σόιμπλε θα είναι ομιλητές στο Ινστιτούτο Brookings

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να παραθέσουν δημόσια τις απόψεις τους για το ελληνικό χρέος και το σταυροδρόμι της Ευρώπης θα έχουν ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, αφού οι ΥΠΟΙΚ της Ελλάδας και Γερμανίας αντίστοιχα θα παρευρεθούν από κοινοί σε συζήτηση για την Ελληνική οικονομία και την Ευρωζώνη.

Στο επίκεντρο  συνεδρίου του Ινστιτούτου Brookings, στις 16/04/2015,  στη Μασαχουσέτη, θα είναι η ελληνική οικονομία και η Ευρωζώνη, με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, να είναι ο κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι με τίτλο:  «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της».

Το συνέδριο αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον για τη χώρα μας και τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη καθώς θα συμμετάσχει και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Wolfgang Schäuble, ο οποίος θα μιλήσει στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι (ξανά)».

Στο επίκεντρο της ενότητας, στην οποία θα μιλήσει ο Έλληνας Υπουργός, θα βρεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, οι προοπτικές για μεταρρυθμίσεις και οικονομική ανάκαμψη και τα στοιχεία μίας πιθανής μελλοντικής στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τους Ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ.

Ο κ. Βαρουφάκης, μετά την ομιλία του, θα έχει μία σύντομη ανταλλαγή απόψεων με τον οικονομολόγο και πρώην Υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας κ. Kemal Derviş και τον κ. David Wessel, στέλεχος του Ινστιτούτου Brookings. Στη συνέχεια θα γίνει περιορισμένος αριθμός ερωτήσεων από το κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή