ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τηλεδιάσκεψη του Brussels group για την επίτευξη συμφωνίας

Τηλεδιάσκεψη του Brussels group για την επίτευξη συμφωνίας

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το Μεγάλο Σάββατο μεταξύ των εκπροσώπων της κυβέρνησης και των δανειστών, σε επίπεδο Brussels group.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο οικονομικών, η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που γίνεται να υπάρχει έστω μια κατ΄αρχήν συμφωνία έως το Eurogroup της 24ης Απριλίου προκειμένου να εκταμιευθούν προς την Ελλάδα κεφάλαια που θα χρησιμοποιθούν για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ κατά την τηλεδιάσκεψη προσδιορίστηκε η ατζέντα των θεματικών ενότητων και το περιεχόμενό τους, που θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρουν στην «Κ» αρμόδια στελέχη, πρώτο θέμα στην ατζέντα θα είναι τα δημοσιονομικά ζητήματα και η κατάρτιση του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούνε σκληρά μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, με την Αθήνα να μην δέχεται την εφαρμογή τέτοιου είδους παρεμβάσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη του Μεγάλου Σαββάτου δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα και όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες απλώς ετέθησαν οι βάσεις της συζήτησης που θα ακολουθήσει μέσα στην εβδομάδα τόσο σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, όσο και σε επίπεδο Brussels group.