Ντάισελμπλουμ: Ο Τσίπρας πρέπει να πάρει αποφάσεις που δεν αρέσουν, αλλά δίνουν προοπτική

Ντάισελμπλουμ: Ο Τσίπρας πρέπει να πάρει αποφάσεις που δεν αρέσουν, αλλά δίνουν προοπτική

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμβουλή στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να πάρει αποφάσεις οι οποίες δεν θα αρέσουν μεν στο λαό, ωστόσο θα δώσουν μια μακροπρόθεσμη προοπτική στην χώρα, έδωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup σε δηλώσεις του στο CNBC τόνισε πως εκτίμησή του είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει υψηλό επίπεδο αποδοχής από τους έλληνες πολίτες, οι οποίοι του έδωσαν εντολή να κυβερνήσει.

«Μερικές φορές πρέπει να οδηγείς τον λαό σου στο μέλλον ακόμη και αν αυτό σημαίνει τη λήψη δύσκολων μέτρων βραχυπρόθεσμα, καθώς πρέπει να υπάρχει μια μακροπρόθεσμη προοπτική», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει την εντολή που του έδωσε ο λαός, προς όφελος της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα Ελλάδας και πιστωτών, σημείωσε ότι «χρειαζόμαστε τα βασικά στοιχεία για να κατανοήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα, χρειαζόμαστε ρεαλιστικά σχεδιασμένες μεταρρυθμίσεις και σχέδια για να μπορέσουμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Χρειαζόμαστε ακόμα αυτά τα βασικά στοιχεία για να συνθέσουμε μια τελική συμφωνία. Και η λήψη τους έχει αποδειχθεί ότι είναι αρκετά δύσκολη».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε για μια ακόμα φορά ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος από την ώρα που η νέα κυβέρνηση ανέλαβε τα ηνία της χώρας και πως πρέπει το χαμένο έδαφος να καλυφθεί σύντομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή