Σύντομα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς έγκριση η διανομή μερίσματος από την ΕΧΑΕ

Οι μέτοχοι των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, στην ετήσια συνέλευση της 20ής Μαΐου 2015, θα κληθούν να εγκρίνουν τη διανομή μερίσματος, την επιστροφή κεφαλαίου, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Η διοίκηση θα προτείνει την αύξηση κεφαλαίου κατά 43.796.937,21 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού «διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο», με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 7.190.541,93 ευρώ, με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 0,11 ευρώ και καταβολή του αντίστοιχου ποσού στους μετόχους.

Περισσότερα από 20 ξενοδοχεία της Αίγινας θα προσφέρουν μία δωρεάν διανυκτέρευση την Πέμπτη 30 Απριλίου, προκειμένου να διευκολύνουν τους εκδρομείς της Πρωτομαγιάς, όπως ανακοίνωσε η Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού. Η πρωτοβουλία ανελήφθη από τους ξενοδόχους της Αίγινας, καθώς η απεργία της Παρασκευής 1η Μαΐου δεν επιτρέπει στα επιβατικά πλοία να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά για το νησί. Παράλληλα, τα επιβατικά πλοία για την Αίγινα την Πέμπτη 30 Απριλίου θα επεκτείνουν τα δρομολόγιά τους για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Μοχλός ανάπτυξης ο ορυκτός πλούτος

«Ο ορυκτός πλούτος καθίσταται πλούτος μόνο εάν η κοινωνία αποφασίσει την αξιοποίησή του, διαφορετικά καθίσταται απλά ένα βιβλιογραφικό δεδομένο». Αυτό αναφέρεται σε μήνυμα του προέδρου του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), Ελ. Φαίδρου, στο 5o Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Οι Φυσικοί Πόροι της Ελλάδας: Κύριος Μοχλός Οικονομικής Ανάπτυξης», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Ο πρόεδρος του ΣΜΕ υπογράμμισε ότι οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις των τελευταίων 10-15 ετών έδειξαν αρκετό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του ορυκτού πλούτου της χώρας. «Το ενδιαφέρον αυτό ήταν όμως θεωρητικό. Τουλάχιστον 5 διαδοχικοί υπουργοί και υφυπουργοί μάς υποσχέθηκαν π.χ. την ψήφιση νέου νόμου για λατομεία βιομηχανικών ορυκτών, μαρμάρων και αδρανών. Πάνω από δέκα χρόνια υπόσχονται την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, που τελικά απλώς μπαινοβγαίνει στα συρτάρια. Τα προβλήματα όμως στον κλάδο συνεχίζονται, η νομοθεσία δεν εκσυγχρονίζεται και η ανάπτυξη των λατομικών δραστηριοτήτων αυτοπεριορίζεται από την κανονιστική ανεπάρκεια», υποστήριξε ο κ. Φαίδρος.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Greek Tourism Workshop στο Ριάντ

Mε τη συμμετοχή 127 τουριστικών πρακτόρων και tοur operators της Σαουδικής Αραβίας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Greek Tourism Workshop στο Ριάντ. Ο επιτετραμμένος της ελληνικής πρεσβείας στη Σαουδική Αραβία, Ηλίας Κλουβάτος, ανέφερε ότι το 2014 εκδόθηκαν 7.000 βίζες από τη Σαουδική Αραβία για την Ελλάδα. Από την πλευρά της η κ. Κατερίνα Μπουσμπέ, ιδιοκτήτρια και γενική διευθύντρια της Mideast Travel Worldwide, τόνισε ότι με τις ισχύουσες δυνατότητες έκδοσης βίζας της υποστελεχωμένης ελληνικής πρεσβείας στη Σαουδική Αραβία, ο αριθμός των Σαουδαράβων τουριστών δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τις 15.000 ετησίως, μολονότι οι προοπτικές που διανοίγονται είναι υψηλές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή