Σειρά επαφών Ντάισελμπλουμ σε Ρώμη, Παρίσι και Βερολίνο

Σειρά επαφών Ντάισελμπλουμ σε Ρώμη, Παρίσι και Βερολίνο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταξίδι σε Ρώμη, Βερολίνο και Παρίσι θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, ενώ αναμένεται να υπάρξουν συνομιλίες και για το θέμα της ελληνικής διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ μαζί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι εργάζονται ώστε να συντάξουν μια έκθεση που θα είναι έτοιμη μέχρι τον Ιούνιο του 2015 και θα έχει ως αποκλειστικό σκοπό της να βελτιώσει την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης.

Σε αυτά τα πλαίσια η περιοδεία του Ολλανδού ΥΠΟΙΚ θα ξεκινήσει στις 6 Μαΐου, όταν και θα συναντήσει τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, μαζί με τους κ. Μακρόν και Βαλς.

Την επόμενη ημέρα ο κ. Ντάισελμπλουμ θα μεταβεί στο Βερολίνο για να συναντηθεί με τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Γκάμπριελ, ενώ στην Ρώμη θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μ. Ρέντσι και τον υπουργό Οικονομικών, κ. Παντοάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή