ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνονται οι κρατήσεις για πολυτελή διαμονή στην Ελλάδα από ξένους

ayxanontai-oi-kratiseis-gia-polyteli-diamoni-stin-ellada-apo-xenoys-2080926

Παρά το αρνητικό περιβάλλον που δημιουργεί η οικονομική αστάθεια για τη χώρα, η δημοφιλία της Ελλάδας ως προορισμού για την πραγματοποίηση πολυτελών ταξιδιών από ξένους ταξιδιώτες συνεχίζει να κερδίζει έδαφος και τη φετινή περίοδο.

Ειδικότερα, το Virtuoso που αποτελεί το πλέον γνωστό δίκτυο για πολυτελείς διακοπές στον κόσμο ανακοίνωσε, προχθές, από τη Νέα Υόρκη τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2015. Το δίκτυο κατέταξε την Ελλάδα μεταξύ των χωρών με το υψηλότερο ποσοστό αύξησης για κρατήσεις το φετινό καλοκαίρι. Η χώρα μας κατέλαβε την 5η θέση με ποσοστό αύξησης 41%.

Οπως αναφέρει στην ανάλυσή του το δίκτυο, το 58% των κρατήσεων για τη χώρα μας πραγματοποιείται από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο. Ως αγαπημένα νησιά αναφέρει τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Κρήτη και τη Ρόδο. Την 1η θέση στη λίστα κατέλαβε η Αυστραλία με αύξηση 137% και ακολούθησαν η Κίνα με αύξηση 101%, ο Ισημερινός με 84% και η Ισλανδία με 49%. Σε άλλη λίστα του δικτύου με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές, οι οποίες βασίζονται στις μελλοντικές κρατήσεις, η Ελλάδα κατέλαβε τη 10η θέση. Την 1η θέση στη λίστα κατέλαβε η Βρετανία και ακολούθησαν η Ιταλία, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Νότια Αφρική και η Ιρλανδία. Τα μέλη του Virtuoso που δραστηριοποιούνται διεθνώς στον χώρο των πολυτελών ταξιδιών πραγματοποιούν σε ετήσια βάση πωλήσεις ύψους 14 δισ. δολαρίων.

Εξάλλου, η Αθήνα αναδείχθηκε για τον προσεχή Αύγουστο ως ο πιο οικονομικός αστικός προορισμός στην Ευρώπη των Αμερικανών και Καναδών τουριστών από τον οδηγό Travel Hacker που εκδίδει η διεθνής ιστοσελίδα Kayak με βάση τις αναλύσεις από 100 εκατ. αναζητήσεις, οι οποίες σχετίζονται με ταξιδιωτικές εξορμήσεις γι’ αυτό το καλοκαίρι.