Μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση της τάξεως του 2,6%, κατά μέσο όρο, επιβλήθηκε στις ανώτατες τιμές καθαρών ναύλων της οικονομικής θέσης σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας. Αυτό προκύπτει από σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Θεόδωρου Δρίτσα, η οποία δημοσιεύτηκε σε σχετικό ΦΕΚ κι έχει ισχύ για όλα τα εισιτήρια που θα εκδοθούν από την 29η Απριλίου και μετά. Οι νέες τιμές αφορούν σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της χώρας, πλην εκείνων στις οποίες δεν υφίσταται ανώτατη επιτρεπόμενη τιμολόγηση. Το μέτρο της επιβολής ανώτατων επιτρεπόμενων τιμών επιβλήθηκε προκειμένου να αποφεύγονται παράλογες και υπερβολικές χρεώσεις στα εισιτήρια των πλοίων της ακτοπλοΐας, ώστε με τον τρόπο αυτό να διασφαλίζεται η ευκολία πρόσβασης όλων των πολιτών στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Γι’ αυτό, άλλωστε, το μέτρο αφορά μόνο τις τιμές των εισιτηρίων της οικονομικής θέσης.

Οι νέες τιμές αφορούν τόσο τους επιβάτες όσο και τα οχήματα μήκους έως 4,25 μέτρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική απόφαση, με την οποία αναπροσαρμόζονται τα ανώτατα επιτρεπτά όρια τιμών, εκδίδεται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο κι αφού έχουν συνεκτιμηθεί τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Εν προκειμένω, τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταδεικνύουν την πτώση του πληθωρισμού κατά 2,6% κατά το σύνολο του 2014, γεγονός που οδήγησε και στην απόφαση για αντίστοιχες μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων. Αξίζει επίσης να τονιστεί, ότι το σχετικό μέτρο δεν έχει κάποια δημοσιονομική επίπτωση, καθώς δεν επιφέρει κάποια δαπάνη στον κρατικό προϋπολογισμό κι έτσι δεν πρόκειται να θεωρηθεί «μονομερής ενέργεια» από τους δανειστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή