Νουαγιέ: Κίνδυνος να ξεμείνουν από εχέγγυα οι ελληνικές τράπεζες

Νουαγιέ: Κίνδυνος να ξεμείνουν από εχέγγυα οι ελληνικές τράπεζες

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ελληνικές τράπεζες κινδυνεύουν να μην έχουν επαρκή ενέχυρα για την έκτακτη χρηματοδότησή τους από την Τράπεζα της Ελλάδος, εάν η κατάσταση στη χώρα δεν βελτιωθεί σύντομα, δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστιάν Νουαγιέ.

Ο Νουαγιέ, που είναι και διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, δεν θεώρησε ανησυχητική την πρόσφατη άνοδο στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης. «Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διακυμάνσεις στα επιτόκια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, προσθέτοντας ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ εγγυάται ότι τα επιτόκια θα μείνουν χαμηλά για τους επόμενους τουλάχιστον 18 μήνες.

Ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι η Βρετανία και η Ευρώπη θα υποφέρουν, εάν η Βρετανία φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως θέλουν ορισμένοι πολιτικοί της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή