Στις Βρυξέλλες ο Βαρουφάκης, ενημερώνεται για τις διαπραγματεύσεις

Στις Βρυξέλλες ο Βαρουφάκης, ενημερώνεται για τις διαπραγματεύσεις

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από την Τετάρτη το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώνεται από την διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης για την πορεία των συζητήσεων με τους δανειστές. Την Πέμπτη ο υπουργός δεν θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Brussels Group, αλλά θα έχει διαρκή επαφή και ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, δεδομένης και της κρισιμότητας της κατάστασης.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης θα συμμετάσχει την Πέμπτη στο συνέδριο European Business Forum (EBS) με κεντρικό τίτλο «Ευρώπη: Χτίζοντας το όραμα για το μέλλον της ενωμένης Ευρώπης», το οποίο περιλαμβάνει στη θεματολογία του τις προοπτικές και τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πορεία οικοδόμησης ενός κοινού μέλλοντος για τους λαούς της.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης αρχικά (12:15- 14:15) θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε ειδική εκδήλωση του συνεδρίου. Τίτλος της ομιλίας του θα είναι «Ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της Ελλάδας σε μια ευρωζώνη που ολοκληρώνεται». Τον κ. Βαρουφάκη θα προλογίσει o αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της βελγικής κυβέρνησης, Didier Reynders.

Ακολούθως, στις 16.00- 17:15 ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει σε πάνελ συζήτησης με θέμα «Οικονομική Σταθερότητα», μαζί με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή