Δραγασάκης: Ορατή μία συμφωνία προς το συμφέρον όλων

Δραγασάκης: Ορατή μία συμφωνία προς το συμφέρον όλων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξος ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα μπορούσε να αποτελέσει προάγγελο μιας συμφωνίας με τους πιστωτές βάζοντας τέλος στο αδιέξοδο μηνών εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της  κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Ευελπιστώ ότι τη Δευτέρα θα υπάρξουν ενδείξεις προόδου» είπε και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «θα γίνει κατανοητό πως μία συμφωνία είναι ορατή».

«Οι διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής έχουν δείξει ότι υπάρχουν σημεία σύγκλισης τόσο σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις όσο και σε πολιτικό επίπεδο και συνεπώς θεωρώ ότι είναι πιθανή μία συμφωνία και προς το συμφέρον όλων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κ. Δραγασάκης επανέλαβε ότι η έξοδος από το ευρώ δεν συνιστά επιλογή. «Δεν έχουμε λαϊκή εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από το ευρώ και κάτι τέτοιο δεν αποτελεί επιλογή ούτε για την κυβέρνηση, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εχουμε εντολή για βιώσιμη λύση εντός της Ευρωζώνης», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Δραγασάκης έχει αυτή την ώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενώ αντικείμενο συζήτησης είναι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή