DW: Χρεοκοπία εντός ευρώ προτείνουν νεαροί Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές

DW: Χρεοκοπία εντός ευρώ προτείνουν νεαροί Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτική στην ηγεσία των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για την πολιτική που ακολουθεί στην διάσωση της Ελλάδας, άσκησε ομάδα δεκαπέντε νεαρών βουλευτών του κόμματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, με πρωτοβουλία του 31χρονου Μαρκ Χάουπτμαν και του 29χρονου Μαριάν Βεντ, την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε κλειστή συνάντηση δεκαπέντε μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με θέμα την Ελλάδα.

«Δεν θέλουμε να καταλήξουμε να υποχρεωθούμε για κάτι, αλλά να προχωρήσουμε προς όφελος όλων με συντεταγμένη διαδικασία», δήλωσε ο κ. Βεντ και διευκρίνισε ότι η συνάντηση δεν στρεφόταν κατά της ηγεσίας του κόμματος.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ωστόσο υπήρχαν πολλοί που επέκριναν την πορεία διάσωσης. Ο κ. Χάουπτμαν απέρριψε το ενδεχόμενο παροχής νέας βοήθειας. «με ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, θα ήταν σαν να προαναγγέλλουμε αλλαγή του συστήματος της Ευρωζώνης σε μεταβιβαστική ένωση», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «ως εναλλακτική επιλογή μένει μόνο μια πραγματική χρεοκοπία εντός ευρώ και έπειτα διαπραγματεύσεις για μια έξοδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή