Βαρουφάκης: Δεν υπογράφουμε συμφωνία που δεν θα μας βγάλει από την κρίση

Βαρουφάκης: Δεν υπογράφουμε συμφωνία που δεν θα μας βγάλει από την κρίση

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που δεν θα δίνει προοπτική εξόδου από τη κρίση, που δεν θα αντιμετωπίζει τα μεγάλα θέματα του χρέους της ανεργίας και της ύφεσης», σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο».

Λίγες ώρες πριν το σημερινό κρίσιμο Eurogroup ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται «πολιτική αναδιανομής του εισοδήματος, μετατόπιση των βαρών της κρίσης από τους ώμους των πολλών σε εκείνους που έπρεπε να σηκώσουν το βάρος».

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ακόμη ότι είναι επιφυλακτικός όσον αφορά την άμεση χαλάρωση της ασφυξίας που έχει επιβληθεί στην ελληνική οικονομία, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η λύση να δοθεί τις επόμενες ημέρες.

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που αναφέρει ότι στενός συνεργάτης του κ. Στουρνάρα έδωσε σε δημοσιογράφο επιστολή που υπονομεύει την κυβέρνηση, ο έλληνας ΥΠΟΙΚ είπε πως «Η ανεξαρτησία της ΤτΕ πρέπει να είναι απολύτως σεβαστή , αλλά και η ΤτΕ θα πρέπει να σέβεται τις δημοκρατικές αρχές και τις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης».
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή