Ζητείται μεγαλύτερη συμμετοχή στον Tap

Ζητείται μεγαλύτερη συμμετοχή στον Tap

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτημα για την ενίσχυση της συμμετοχής ελληνικών εταιρειών στην κατασκευή του αγωγού Tap θέτει για δεύτερη φορά στους μετόχους του έργου ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ταυτόχρονα με επιστολή που απέστειλε στις 7 Μαΐου στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της κοινοπραξίας του Tap κ. Τζον Ατριλ, μεταφέρει την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εξετάσει το θέμα των καθυστερήσεων στην επιστροφή ΦΠΑ που θεωρείται συγκριτικό μειονέκτημα για την επιλογή ελληνικών εταιριών.

«Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο τμήμα του αγωγού θα υλοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος, θεωρούμε αυτονόητο ότι θα προτιμήσετε και θα επιλέξετε, κατά κύριο λόγο, ελληνικές εταιρείες τόσο για την κατασκευή του αγωγού και των συναφών έργων όσο και για την προμήθεια υλικών που απαιτούνται» αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης στην επιστολή και επισημαίνει ότι μια τέτοια επιλογή θα συμβάλει στην αποδοχή του έργου από τις τοπικές κοινωνίες και θα εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη και τη θετική στάση της κοινωνίας απέναντί του. Ο υπουργός, προφανώς, υπονοεί τις αντιδράσεις για τη διέλευση του αγωγού από τα Τενάγη Φιλίππων στην Καβάλα που έχουν εκδηλωθεί από κατοίκους της περιοχής και παραμένει ένα από το κρίσιμα θέματα για την τελική χάραξη του αγωγού. Δεν ζητάμε παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας, υπογραμμίζει στην επιστολή του ο κ. Λαφαζάνης, ενώ παραπέμπει στο άρθρο 8 της σύμβασης για τη διέλευση του αγωγό, καλώντας τους μετόχους του Tap να σεβαστούν τα συμφωνηθέντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή