Σταθάκης: Θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές

Σταθάκης: Θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές το συντομότερο δυνατόν, η οποία μάλιστα θα επιτρέψει στην οικονομία να γυρίσει σε θετικό πρόσημο εντός του τρέχοντος έτους, εξέφρασε χθες το πρωί ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, από το βήμα του 11ου συνεδρίου του ECR Hellas (πρόκειται για την ένωση που έχουν συστήσει οι λιανέμποροι και οι προμηθευτές), με τίτλο «Προσεγγίζοντας τη νέα πραγματικότητα». Ο κ. Γιώργος Σταθάκης, μάλιστα, τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κενού που υπήρχε ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές έχει καλυφθεί.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ένας από τους κεντρικούς στόχους της κυβέρνησης είναι η εύρεση ισορροπίας ανάμεσα στην ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς, όπως τόνισε, τα τελευταία χρόνια υπήρξε πολύ μεγάλη απόκλιση ανάμεσά τους. Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε, τέλος, την ανάγκη να στηριχθεί η ανάπτυξη σε οικονομικές δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας και να απεμπλακούμε από την ιδέα ότι η ανάπτυξη θα στηριχθεί σε φθηνό εργατικό δυναμικό. Για την επενδυτική ανάκαμψη απαιτούνται ένα συμπαγές και ενισχυμένο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, αλλά και νέος προσανατολισμός στις επενδύσεις έτσι ώστε να είναι υψηλής προστιθέμενης αξίας και απασχόλησης, συμφώνησε, από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός και νυν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Νίκος Χριστοδουλάκης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι απαιτούνται επενδύσεις 107 δισ. ευρώ έως το 2021, χαρακτηρίζοντας ως το κύριο πρόβλημα της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής οικονομίας που προκάλεσε τα άλλα δύο –χρέος και ανεργία– την παραγωγική αποδιάρθρωση.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Χριστοδουλάκης υποστήριξε ότι γι’ αυτές απαιτείται εθνικό σχέδιο. «Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να σταματήσουν να γίνονται καθ’ υπαγόρευσιν ξένων, διότι αυτό αποτελεί το καλύτερο άλλοθι για να οπλισθούν τα πιο αντιδραστικά τμήματα μιας κοινωνίας. Πρέπει να σταματήσουμε την κάνουλα της υπαγόρευσης, για να ανοίξουν οι άλλες κάνουλες. Μέχρι τώρα συμβαίνει το αντίθετο», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή