Βαρουφάκης: «Στο πιο δύσκολο σημείο η διαπραγμάτευση»

Βαρουφάκης: «Στο πιο δύσκολο σημείο η διαπραγμάτευση»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να διαμορφωθούν οι μισθοί στα 700 ευρώ, ζητούν οι δανειστές σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται «στο πιο δύσκολο σημείο της».

Μιλώντας στους συκεντρωμένους εφοριακούς κάτω από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας προβάλουν το επιχείρημα για τους εφοριακούς «να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700» και πρόσθεσε ότι «απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά».

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι «αυτός ο δυισμός, η αντιμετώπιση των παλαιοτέρων με τόσο διαφορετικό τρόπο από τους νέους αποτελεί όχι μόνο αδικία, αλλά και βαθιά πηγή αναποτελεσματικότητας για το φοροεισπρακτικό μηχανισμό».

Πέραν αυτών ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της «στο επισφαλές σημείο της. Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε όλοι μαζί να κλείσει. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τη δυνατότητα- το ξέρετε αυτό- όχι μόνο να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά να κρατήσουμε σε μια ισορροπία και αυτά τα οποία έχουν ήδη λυθεί. Όταν θα κλείσουμε τη διαπραγμάτευση θα κάτσουμε και θα το συζητήσουμε».

Επίσης, για τη δήλωσή του ότι δεν γνωρίζει εάν θα είναι η σημερινή κυβέρνηση, κυβέρνηση και τον Ιανουάριο, υποστήριξε «ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα “Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;” και λέω “δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο”. Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο… “χτύπα ξύλο”. Αλλά μην παίρνουμε το “τόσο” και το κάνουμε “τόσο”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή