Τις προτάσεις της Αθήνας περιμένουν οι δανειστές

Τις προτάσεις της Αθήνας περιμένουν οι δανειστές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Brussels Group (BG) που διήρκεσε περίπου μία ώρα το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην οργάνωση των συνομιλιών, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αρμόδια στελέχη ανέφεραν ότι υπάρχει ικανό περιθώριο ευελιξίας για να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά το θέμα είναι πολιτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών περιμένουν συγκεκριμένες προτάσεις από την Αθήνα τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Κυριακή. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται το BG να συνεχιστεί, μέσω τηλεδιασκέψεων τις επόμενες ημέρες και ενδεχομένως τη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί και συνεδρίασή του με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες, αν και ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Τα θέματα που απασχολούν τις διαπραγματεύσεις είναι τα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, που οι δανειστές το εκτιμούν στα 3 δισ. ευρώ για φέτος, οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς και στο ασφαλιστικό σύστημα.

Να σημειωθεί ότι την ώρα που πραγματοποιούνταν το BG στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Πέμπτης, στο υπουργείο Οικονομικών υπήρχε σύσκεψη των γενικών γραμματέων του υπουργείου υπό τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκη, και με τη συμμετοχή της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή