«Πράσινο φως» για Λιμάνι, αεροδρόμια

«Πράσινο φως» για Λιμάνι, αεροδρόμια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικός εμφανίσθηκε για πρώτη φορά ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στις αποκρατικοποιήσεις, τόσο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, όσο και του ΟΛΠ. Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg προχθές από την Τιφλίδα όπου βρέθηκε, ο κ. Σταθάκης είπε ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει αυτές τις δύο αποκρατικοποιήσεις, πιθανώς με ορισμένες μικρές αλλαγές στο αρχικό σχέδιο. Πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση δεν θα υλοποιήσει άλλες συμφωνίες του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων οι οποίες δεν έχουν ξεκινήσει. «Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει επί του παρόντος άλλες ιδιωτικοποιήσεις» είπε ο κ. Σταθάκης, προσθέτοντας ότι αποσύρονται από το πρόγραμμα η πώληση άλλων δημοσίων επιχειρήσεων όπως των εταιρειών ύδρευσης, της ΔΕΗ και των ΕΛΤΑ.

Σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τα ακίνητα, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι επιχειρεί να δημιουργήσει ένα άλλο μοντέλο αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου. «Προσπαθούμε να επεξεργασθούμε ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό των ιδιωτικοποιήσεων για να προσελκύσουμε κεφάλαια και επενδύσεις, όπως για τους σιδηροδρόμους και άλλα λιμάνια της χώρας» είπε. Υπογράμμισε ότι το επιδιωκόμενο μοντέλο περιλαμβάνει «εναλλακτικές επιλογές στις κατά 100% ιδιωτικοποιήσεις» με εκείνες που επιδίωξε η προηγούμενη κυβέρνηση. Τέλος, για την πώληση του Ελληνικού, ο κ. Σταθάκης είπε ότι το θέμα είναι ανοικτό και ότι δεν έχει, επί του παρόντος, να προσθέσει κάτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή