Οι Financial Times επιβεβαιώνουν την επιστολή Τσίπρα προς Λαγκάρντ

Οι Financial Times επιβεβαιώνουν την επιστολή Τσίπρα προς Λαγκάρντ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιστολή Τσίπρα προς την Κριστίν Λαγκάρντ, την οποία αποκάλυψε η Καθημερινή της Κυριακής, επιβεβαιώνουν σε σημερινό δημοσίευμά τους οι Financial Times. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η ύπαρξη της επιστολής "αποκαλύφθηκε απο την Καθημερινή και επιβεβαιώθηκε απο τους FT".

Στην επιστολή προς τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο έλληνας πρωθυπουργός προειδοποιούσε για ενδεχόμενη αδυναμία πληρωμής της επόμενης δόσης στο ΔΝΤ.

Στο ίδιο δημοσίευμα οι FT υποστηρίζουν ότι αξιωματούχοι του ΔΝΤ θέτουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης την τακτική που εφαρμόστηκε στην Κύπρο το 2013. «Έπειτα από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων οι οποίες παραμένουν άκαρπες, το ΔΝΤ απέστειλε τελεσίγραφο όπως είχε γίνει και με την περίπτωση της Κύπρου», τονίζεται στο δημοσίευμα των FT.

Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ότι ο Πολ Τόμσεν κατά την παρουσίαση της πορείας των διαπραγματεύσεων δεν ήταν αισιόδοξος και κάποιοι από το Δ.Σ. του ΔΝΤ πρότειναν μια πρόταση για το ελληνικό χρέος παρόμοια με αυτή που είχε γίνει στην Κύπρο πριν από δύο περίπου χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, η πρόταση αυτή εξετάζεται από τους υπουργούς οικονομικών της Ε.Ε, κάποιοι από τους οποίους την έχουν προκρίνει ως λύση για την διαπραγμάτευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή