ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Περιορισμένος ο χρόνος της Ελλάδας για συμφωνία

moskovisi-periorismenos-o-chronos-tis-elladas-gia-symfonia-2083775

«Ουσιαστική πρόοδος» έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους θεσμούς, διαπίστωσε ο Επίτροπος Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί, τόνισε, ωστόσο, ότι «ο χρόνος εξαντλείται» και πρόσθεσε ότι «ο χρόνος που απομένει για συμφωνία είναι περιορισμένος».

«Σημειώνουμε ουσιαστική πρόοδο και πρόοδο επί της ουσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί από το Βερολίνο και επισήμανε ότι η Αθήνα συμμετέχει «πιο εποικοδομητικά» στη διαπραγμάτευση σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις και έκανε λόγο για ενθαρρυντικά μηνύματα στην μεταρρύθμιση στον τομέα του αερίου.

«Δεν έχουμε βεβαίως φθάσει στο τέλος. Πρέπει να επιταχύνουμε για να καταλήξουμε (σε συμφωνία). Έχουμε περιορισμένο χρόνο τώρα, περιορισμένο χρόνο και έχουμε ακομη πολύ σημαντική δουλειά να κάνουμε», δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος της ΕΕ και επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στο συνταξιοδοτικό.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα τρίτο πακέτο βοήθειας, ο κ. Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο και πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε πιθανή νέα βοήθεια μπορεί να συζητηθεί μόνο εφόσον ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα.