Αποστάσεις Βαρουφάκη από τις αλλαγές στο ΤΧΣ

Αποστάσεις Βαρουφάκη από τις αλλαγές στο ΤΧΣ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφείς αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς που οδήγησαν στην απομάκρυνση της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Αναστασίας Σακελλαρίου, πήρε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης άφησαν ακάλυπτη την κ. Σακελλαρίου για την εμπλοκή της στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο κ. Βαρουφάκης σε επιστολή του προς την πρώην διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ εκφράζει τη λύπη του για την καταστρατήγηση του τεκμηρίου της αθωότητας. Σε επιστολή του προς την κ. Σακελλαρίου, με την οποία αποδέχεται την παραίτησή της, τονίζει: «Επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω την ευκαιρία αυτή για να δηλώσω άλλη μια φορά την προσήλωσή μου στην αρχή του τεκμηρίου αθωότητας – μια αρχή που, δυστυχώς, στη χώρα μας δοκιμάζεται σχεδόν συστηματικά».

Ο κ. Βαρουφάκης εκφράζεται θετικά για τη συνεργασία του με την κ. Σακελλαρίου: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε τους τελευταίους μήνες. Η συνεισφορά σας, υπό αντίξοες συνθήκες, στην προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης να διεκδικήσει από τους θεσμούς, και ιδίως από τον ESM – EFSF, τα αυτονόητα καταγράφεται ως σημαντική». Σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή», η κ. Σακελλαρίου σημείωσε ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση ζήτησε την παραίτησή της, ενώ σε ό,τι αφορά την υπόθεση του ΤΤ, που κατηγορείται, υπογράμμισε ότι αφορά την αναδιάρθρωση δύο επιχειρηματικών δάνειων που είχαν δοθεί από την προηγούμενη διοίκηση και τα οποία βρίσκονταν σε καθυστέρηση – όπως πολλά άλλα λόγω της οικονομικής κρίσης. «Ενήργησα απόλυτα νόμιμα και ορθά, σύμφωνα με τη συνήθη τραπεζική πρακτική, εξασφαλίζοντας καλύτερα τα συμφέροντα της τράπεζας», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή