Ικανοποίηση ΓΣΕΕ για τα εργασιακά

Ικανοποίηση ΓΣΕΕ για τα εργασιακά

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιημένη με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά δηλώνει η ΓΣΕΕ σε επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποι των δανειστών, με διαρροές τους προς στον ευρωπαϊκό Τύπο, δηλώνουν πως δεν θα δεχθούν την αύξηση του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2012.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι η αποκατάσταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ως προς όλους τους όρους της, μισθολογικούς και μη, αποτελούσε πάγιο αίτημα των εργαζομένων, αλλά και των εργοδοτικών οργανώσεων και προσθέτει ότι οι ρυθμίσεις που προτείνονται κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση. Στον αντίποδα, βέβαια, αξιωματούχοι που φέρονται να γνωρίζουν τι συζητείται στο πλαίσιο του Brussels Group, εκτιμούν πως οι πιστωτές δεν θα δεχτούν την αύξηση του ελληνικού κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2012. Την ίδια στιγμή, όμως, εμφανίζονται «ανοιχτοί» σε μια πιο σταδιακή αύξηση των μισθών, που θα λαμβάνει υπόψη το σύνολο της οικονομίας. 

Σύμφωνα πάντως με τη ΓΣΕΕ, η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου ανεξαρτήτως ηλικίας, όπως είχε διαμορφωθεί με την ΕΓΣΣΕ του 2010-2012, συμπεριλαμβανομένων των τριετιών, πρέπει να γίνει άμεσα. Μάλιστα, η συνομοσπονδία ζητεί να ληφθεί νομοθετική μέριμνα για την αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων και στον χώρο των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Θετικά κρίνει η ΓΣΕΕ και την προώθηση της μονομερούς προσφυγής στη Διαιτησία, σύμφωνα και με σχετικές αποφάσεις τόσο του ΣτΕ όσο και του Αρείου Πάγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή