ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώνονται οι αμοιβές της διοίκησης του ΤΧΣ

Μειώνονται οι αμοιβές της διοίκησης του ΤΧΣ

Τις αμοιβές της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποφάσισε να μειώσει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε αυτή την απόφαση προκειμένου να εξοικονομηθούν από τις μειώσεις παραπάνω από 300.000 ευρώ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Οι μειώσεις αφορούν θα αγγίζουν το 40% του μισθού τους, σύμφωνα  πάντα με την ανακοίνωση, η οποία ακόμη αναφέρει ότι «ο Υπουργός αντιλαμβάνεται ότι οι θέσεις υψηλής ευθύνης πρέπει να ανταμείβονται αντίστοιχα. Όμως οι ισχύουσες αμοιβές στο ΤΧΣ, σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έχουν συρρικνωθεί, αποτελούν πρόκληση για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (3864/2010, άρθρο 4) – που δυστυχώς απαιτεί διαβούλευση με τους θεσμούς ώστε να οριστικοποιηθεί απόφαση που αφορά το ύψος των μισθών που καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο στη διοίκηση του ΤΧΣ – ο Υπουργός Οικονομικών πληροφόρησε τον κ. Thomas Wieser, Πρόεδρο του EuroWorking Group, σχετικά. Σε μια περίοδο που οι θεσμοί θεωρούν “πισωγύρισμα” (backtracking) την αναστολή των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Υπουργός Οικονομικών πιστεύει πως το EuroWorking Group δεν θα φέρει αντίρρηση στην απόφαση αυτή».