ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πεπεισμένος για τις προϋποθέσεις συμφωνίας Ελλάδας – πιστωτών ο Ρέντσι

Πεπεισμένος για τις προϋποθέσεις συμφωνίας Ελλάδας – πιστωτών ο Ρέντσι

Στην οικονομική κατάσταση της χώρας μας και στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα αναφέρθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγο στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai 3.

«Οι Ιταλοί δεν πρέπει να φοβούνται για τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Πριν ένα χρόνο η Ιταλία ήταν ακόμη η ασθενής της Ευρώπης, Ιταλία και Ελλάδα βρίσκονταν περίπου στο ίδιο επίπεδο. Σήμερα, φυσικά, όλοι μας ελπίζουμε να βελτιωθούν τα πράγματα στην Ελλάδα, να επιτευχθεί μια συμφωνία και εγώ είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επιτευχθεί η συμφωνία αυτή. Δεν ανησυχώ τόσο πολύ» ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως «ακόμη και αν δεν υπάρξει συμφωνία, ο Ιταλός φορολογούμενος και κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού δεν θα αντιμετωπίσει κανέναν κίνδυνο. Είναι καλύτερα, φυσικά, να έχουμε την συμφωνία και να μην βρεθούμε και πάλι με τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι.

«Θα πρέπει, όμως, να προβληματισθούμε σχετικά με την Ευρώπη. Στην Ελλάδα έχουμε μια κατάσταση έντασης και στην Ισπανία υπάρχει η αριστερά του Podemos η οποία πέτυχε σημαντικό αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην Πολωνία η εθνικιστική δεξιά κερδίζει τις εκλογές για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ο Κάμερον κερδίζει και ζητά επαναδιαπραγμάτευση» τόνισε ο Ρέντσι και υπογράμμισε:

«Θεωρώ ότι υπάρχουν οι συνθήκες για έναν σοβαρό προβληματισμό ξεκινώντας από την προϋπόθεση ότι δεν μπορεί να προωθείται μόνον η λιτότητα. Η Ιταλία, όμως, δεν είναι, πλέον, ο ασθενής. Πριν ένα χρόνο ήταν το πρόβλημα, σήμερα είναι μέρος της λύσης».