Διαβούλευση για τη φορολόγηση των οχημάτων

Διαβούλευση για τη φορολόγηση των οχημάτων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δημόσια διαβούλευση 15 ημερών θα τεθεί η πρόταση της κυβέρνησης για αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αυτοκινήτων.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει την καθιέρωση ως βάσης φορολόγησης της σημερινή εμπορικής αξίας των οχημάτων και όχι τον κυβισμό, «που είναι αναχρονιστικό και παρωχημένο», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης. Στη διαβούλευση, είπε ο υπουργός, θα εξεταστούν όλες οι προτάσεις που θα υποβάλουν οι φορείς και οι πολίτες, ενώ την Παρασκευή έχει το πρώτο ραντεβού με τους φορείς της αγοράς αυτοκινήτου.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας ακόμη και γι’ αυτούς που διαθέτουν αυτοκίνητα πολύ χαμηλών εκπομπών ρύπων, ενώ προανήγγειλε την παροχή κάποιας επιβράβευσης σε όσους έχουν ήδη προχωρήσει ή θα προχωρήσουν σε μετατροπή του οχήματός τους από βενζίνη σε υγραέριο. Επίσης, είπε ότι στόχος των αλλαγών είναι ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης των Ι.Χ. το οποίο θα βασίζεται στην αξία, καθώς και να υπάρξει αύξηση των φορολογικών εσόδων. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο σημερινής αξίας 2.000 ευρώ να πληρώνει περισσότερους φόρους από ένα καινούργιο και μεγαλύτερης αξίας αυτοκίνητο περισσότερων κυβικών. Στόχος, όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, είναι να πληρώνουν περισσότερο τα ακριβά αυτοκίνητα και λιγότερα τα φθηνά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή