Αύξηση 1,1 δισ. ευρώ στα χρέη του Δημοσίου

Αύξηση 1,1 δισ. ευρώ στα χρέη του Δημοσίου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 1,1 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα χρέη του Δημοσίου προς τους προμηθευτές του στο πρώτο τετράμηνο του έτους, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε κατά περίπου 1 δισ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα χρέη του Δημοσίου στο τέλος του Απριλίου 2015 ανήλθαν στα 4,8 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των επιστροφών φόρων που δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Μέσα σε ένα μήνα αυξήθηκαν κατά περίπου 400 εκατ. ευρώ, καθώς τον Μάρτιο ήταν 4,4 δισ. ευρώ, ενώ σε σχέση με τις αρχές του έτους η αύξηση ήταν πολύ μεγαλύτερη αφού τα χρέη τότε ήταν στα 3,7 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, το πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης υποχώρησε στα 651 εκατ. ευρώ στο τέλος Απριλίου 2015, όταν πέρυσι τον ίδιο μήνα ήταν στα 1,6 δισ. ευρώ. Η πτώση αυτή προήλθε κυρίως από το γεγονός ότι τα ασφαλιστικά ταμεία παρουσίασαν φέτος πρωτογενές έλλειμμα έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος που είχαν πέρυσι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή