Διαμαρτυρία φορέων για τον μειωμένο ΦΠΑ σε Μύκονο και Ρόδο

Διαμαρτυρία φορέων για τον μειωμένο ΦΠΑ σε Μύκονο και Ρόδο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τη διάκριση των νησιών όπου ισχύει το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ εκφράζουν, με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, επτά φορείς που εκπροσωπούν ξενοδόχους, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων και επιχειρήσεων εστίασης σε νησιά του Ιονίου.

Πρόκειται για τις Ενώσεις Ξενοδόχων Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Κέρκυρας, τις ομοσπονδίες τουριστικών καταλυμάτων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λευκάδας, Ζακύνθου και τον Σύλλογο Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς.

Στην επιστολή τους, οι εκπρόσωποι των φορέων τονίζουν ότι δεν έχουν αντίρρηση να θεσπιστεί χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ σε νησιά που έχουν ανάγκη επιβίωσης, που είναι απομακρυσμένα και σε νησιά της άγονης γραμμής. Ομως χαρακτηρίζουν απαράδεκτο να ζητείται να διατηρηθεί ο χαμηλός συντελεστής για τη Μύκονο και τη Ρόδο και αντιθέτως νησιά όπως η Ιθάκη, οι Παξοί, η Γαύδος, οι Οθωνοί, η Ερεικούσα να παραμένουν στον κανονικό ΦΠΑ. Επίσης, θεωρούν ότι «η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών σε κάποια νησιά θα έχει ως αποτέλεσμα τα υπόλοιπα νησιά και όλη η χώρα να επιβαρυνθεί με υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ απλά και μόνο για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους κάποιοι προνομιούχοι».

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να επανεξετάσουν τις προτάσεις τους και τη στρατηγική τους στην εφαρμογή των συντελεστών του ΦΠΑ στον τουρισμό, προκειμένου να υπάρξει ισονομία και αποφυγή αδικιών σε βάρος των πολλών προς όφελος των ολίγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή