Χιλιάδες παράνομα καταλύματα στην Αθήνα

Χιλιάδες παράνομα καταλύματα στην Αθήνα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «πληγή» για την υγιή ανάπτυξη της τουριστικής οικονομίας της Αθήνας αναδεικνύεται το φαινόμενο της λειτουργίας χιλιάδων παράνομων καταλυμάτων, που απορροφούν συνεχώς μερίδιο της αγοράς και της ζήτησης.

Η Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει έλεγχος των παράνομων καταλυμάτων για την αύξηση των φορολογικών εσόδων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επίσης, σημειώνει ότι η αύξηση των διεθνών αφίξεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά 26% το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου δεν αντανακλάται στην πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας λόγω της ύπαρξης των παράνομων καταλυμάτων.

Παράλληλα, η Ενωση ανακοίνωσε τα στοιχεία τουριστικής κίνησης και απόδοσης των ξενοδοχείων κατά το πεντάμηνο. Η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων παρουσιάζει αύξηση κατά 10% και η μέση τιμή δωματίου κατά 5,3%. Η Ενωση υποστηρίζει ότι η Αθήνα παραμένει η φθηνότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης για διαμονή. Επιπλέον, διαχωρίζει τα στατιστικά τα οποία αναφέρονται μόνο σε διαδικτυακές τιμές και σε διαθεσιμότητα δωματίων περιόδου αιχμής ή κρατήσεων τελευταίας στιγμής από τη μέση ξενοδοχειακή τιμή, η οποία διαμορφώνεται με βάση όλες τις δυνατότητες κρατήσεων στις μονάδες.

Στο μεταξύ, η Trivago δημοσιοποίησε, χθες, στοιχεία της για τους 15 προορισμούς που προτιμούν οι ξένοι τουρίστες το φετινό καλοκαίρι στη χώρα μας. Τα στοιχεία βασίζονται σε έρευνα που διεξήγαγε η διεθνής μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου και 11ης Μαΐου για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 1ης Ιουλίου και 31 Αυγούστου. Στη πρώτη θέση βρίσκονται τα Χανιά με μέση on-line ξενοδοχειακή τιμή στα 87 ευρώ και ακολουθούν η Σαντορίνη με μέση on-line τιμή στα 218 ευρώ και η Σκιάθος με 93 ευρώ. Τη λίστα συμπληρώνουν η Ιος (77 ευρώ), η Χαλκιδική (109 ευρώ), η Μήλος (92 ευρώ), η Ρόδος (111 ευρώ), η Πάρος (87 ευρώ), η Ζάκυνθος (96 ευρώ), η Μύκονος (262 ευρώ), η Λευκάδα (90 ευρώ), η Νάξος (89 ευρώ), η Σκόπελος (57 ευρώ), η Πάργα (88 ευρώ) και η Κέρκυρα (88 ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή