Σύντομα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΕΛ μετά την απόφαση του ΣΑΣ

Ενόψει σοβαρών αποφάσεων που θα καθορίσουν την επιβίωσή της ή όχι βρίσκεται η ΝΕΛ, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) να κηρύξει την εταιρεία άμεσα έκπτωτη από τις γραμμές των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων. Σε οποιαδήποτε ανάλογη περίσταση, το υπ. Ναυτιλίας θα υιοθετούσε την απόφαση του ΣΑΣ αναζητώντας προσωρινό αντικαταστάτη. Ωστόσο, στην παρούσα συγκυρία, φαίνεται πως το ΥΝΑ θα τηρήσει στάση αναμονής, καθώς δρομολογούνται ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΕΛ, μετά και την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, κ. Γιάννη Αβραντίνη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΕΛ, κ. Σταυριανό, η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ωρών την ανάληψη της διοίκησης από μια ομάδα νέων επενδυτών, οι οποίοι θα εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μέσω σχετικής αύξησης κεφαλαίου έως το ποσό των 25,5 εκατ. ευρώ.

Για δεύτερη συνεχή θητεία εκλέχθηκε ο κ. Γιάννης Σύρρος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του DigitalEUROPE. Ο κ. Σύρρος είναι ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠE). Ο οργανισμός DigitalEUROPE είναι ο μοναδικός σύνδεσμος για τις ψηφιακές βιομηχανίες στην Ευρώπη, μέλη του οποίου είναι 60 πολυεθνικές επιχειρήσεις και 40 εθνικοί σύνδεσμοι με περισσότερες από 10.000 επιχειρήσεις-μέλη στην Ευρώπη. Στον DigitalEUROPE συμμετέχει ο κ. Σάκης Κωτσής, γενικός γραμματέας Δ.Σ. του ΣΕΠΕ και εκτελεστικός πρόεδρος της Intrasoft International.

Διαγωνισμός για νέους επιχειρηματίες εν πλω

Τέσσερις ημέρες και διασχίζοντας τα νερά του Αιγαίου με χορηγία της Celestyal Cruises (Ομιλος Λούη) ήταν αρκετές για να αναδειχθούν οι νέες επιχειρηματικές ιδέες που κόντρα στο ρεύμα μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην αναγκαία αλλαγή του κλίματος στην ελληνική οικονομία. Τα βραβεία δόθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GetCruiseIΝΝ που αναλήφθηκε από ομάδα φοιτητών με απώτερο σκοπό την αξιολόγηση και τη βράβευση των πιο καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών στον κλάδο του τουρισμού.

Οι υποψήφιοι νέοι επιχειρηματίες κατατάχθηκαν σε επτά ομάδες εργασίας, με ενδεικτικά αντικείμενα από ειδικές μορφές τηλεϊατρικής έως και την υποστήριξη συνταξιούχων που θέλουν να συστήσουν τουριστικές επιχειρήσεις.

Στην επιτροπή που συστάθηκε για την αξιολόγηση των προτάσεων, συμμετείχαν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες με εμπειρία σε θέματα καινοτομίας. Η ιδέα που τελικά προτάχθηκε και πήρε το πρώτο βραβείο ήταν η Recisle, που έχει στόχο τη συλλογή και αξιοποίηση απορριμμάτων επιχειρήσεων κυρίως από νησιά.

Μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή από γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι

Τη διανομή μερίσματος μεικτού ποσού 0,06 ευρώ ανά μετοχή για την παρελθούσα χρήση ενέκρινε η ετήσια συνέλευση των μετόχων της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι. Επιπλέον, το σώμα των μετόχων ενέκρινε την εγγραφή προσημείωσης υποθήκης ποσού 7.000.000 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων, υπέρ της Τράπεζας Αlpha Bank ως εκπροσώπου των ομολογιούχων και για λογαριασμό των ομολογιούχων του ομολογιακού δανείου, έκδοσης 13/2/2015 και συνολικού ύψους 6.008.128 ευρώ, επί ακινήτων κυριότητας της εισηγμένης εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή