Νέα συνεδρίαση της ΕΚΤ πριν την Σύνοδο Κορυφής

Νέα συνεδρίαση της ΕΚΤ πριν την Σύνοδο Κορυφής

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αναμένεται να συζητήσει το θέμα της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στις 11.30 π.μ. ώρα Ελλάδας τη Δευτέρα, σύμφωνα με πηγές από την Φρανκφούρτη και τις Βρυξέλλες, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εντολές για εκταμίευση καταθέσεων για τη Δευτέρα έχουν φτάσει το ένα δισ. ευρώ. Το μέγεθος των αυριανών εκροών από τις ελληνικές τράπεζες αναμένεται να είναι από τους παράγοντες που θα πιέσουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για συμφωνία. 

Υπενθυμίζεται πως το Eurogroup αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 13.30 και στις 20.00 η Σύνοδος Κορυφής. Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο στόχος είναι να έχει γίνει κάποιο είδους συμφωνίας πριν από την Σύνοδο Κορυφής κατά την διάρκεια του  Εurogroup ώστε κατά την Σύνοδο να μπορέσει να συζητηθεί η πιθανότητα παροχής τρίτου προγράμματος και κατά πόσο αυτό θα μπορούσε να συνοδευτεί με κάποια δήλωση για ελάφρυνση του χρέους.

Πριν από το προγραμματισμένο Eurogroup  ο κ. Τσίπρας θα συμμετέχει σε συνάντηση που έχει συγκαλέσει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ μαζί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή