Moody’s – S&P: H συμφωνία δεν θα λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας

Moody’s – S&P: H συμφωνία δεν θα λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επίτευξη συμφωνίας δεν θα δώσει λύση στα προβλήματα της Ελλάδας υποστηρίζουν οι οίκοι αξιολόγησης Moody’s και Standard&Poor’s (S&P), με χθεσινές δηλώσεις στελεχών τους. Ο επικεφαλής αξιολογήσεων της S&P, κ. Μ. Κρέμερ, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα είναι στο τέλος του 2015 μέλος τόσο της Ευρωζώνης, όσο και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά προειδοποίησε πως η έστω και καθυστερημένη συμφωνία για την αποτροπή της χρεοκοπίας δεν θα επιλύσει τα προβλήματα της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος οίκος έχει υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας δύο φορές φέτος, με τελευταία στις 15 Απριλίου που αξιολόγησε το ελληνικό χρέος με «CCC+», μειώνοντας κατά μία βαθμίδα τη βαθμολογία της.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Moody’s, κ. Ντ.Χόρνουγκ, μιλώντας στο Reuters στο περιθώριο του συνεδρίου Euromoney Global Borrowers and Investors, υποστήριξε ότι η πιθανή συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές για την αποτροπή της χρεοκοπίας της χώρας θα έχει περιορισμένη επίπτωση στην αξιολόγηση της χώρας. «Οι ανησυχίες μας για την Ελλάδα πάνε πέραν του τρέχοντος αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, και οι ανησυχίες αυτές θα παραμείνουν και με συμφωνία. Από αυτήν την άποψη, η επίπτωση μιας συμφωνίας στην τρέχουσα αξιολόγηση θα είναι περιορισμένη», δήλωσε ο ίδιος. Η Moody’s βαθμολογεί την ελληνική οικονομία με «Caa2». Πάντως, ο κ. Χόρνουγκ εκτίμησε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε πιστωτικές επιπτώσεις και για άλλες χώρες της Ζώνης του Ευρώ, όπως η Πορτογαλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή