Νέα αύξηση του ορίου ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Νέα αύξηση του ορίου ELA για τις ελληνικές τράπεζες

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα αύξηση του ορίου του ELA, της έκτακτης διαδικασίας ρευστότητας, προχώρησε πριν από λίγο η ΕΚΤ ικανοποιώντας σχετικό αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος. Η συνεδρίαση έγινε με τηλεδιάσκεψη ενώ δεν έγινε γνωστό το ύψος της αύξησης.

Τραπεζικές πηγές σχολιάζουν στην "Κ" ότι η κατάσταση, σε ότι αφορά τις εκροές καταθέσεων, έχει βελτιωθεί πολύ τις τελευταίες δυο ημέρες ωστόσο οι πολίτες παραμένουν νευρικοί αναμένοντας την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Σημειώνεται ότι τους προηγούμενους μήνες υπήρξαν πολλές φορές δηλώσεις για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που όμως δεν επιβεβαιώθηκαν.

Πάντως χθες, μετά από πολλές ημέρες, είχαμε μικρές εισροές, περίπου 50 εκατ. ευρώ, στις καταθέσεις, αύξηση όμως που οφείλεται κυρίως στην πίστωση συντάξεων ύψους 250 εκατ. ευρώ. Πηγές της ΤτΕ υπογράμμισαν ότι η ΕΚΤ παραμένει σε ετοιμότητα να συνεδριάσει εκ νέου εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή