Αμεση λύση εντός Ε.Ε. και ευρώ ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

Αμεση λύση εντός Ε.Ε. και ευρώ ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, λόγω λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του κ. Τσίπρα.

Όπως αναφέρεται, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για τον επανακαθορισμό της συνάντησης, στην οποία οι κοινωνικοί εταίροι αναμένεται να μεταφέρουν την αγωνία τους για την ελληνική οικονομία, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση για την άμεση εξεύρεση λύσης εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης και εντός της Ευρωζώνης.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί πάντως η συνάντησή τους με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στις 10 το πρωί, ενώ χθες το βράδυ το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.

Χθες, στην επιστολή που απέστειλαν στον κ. Αλέξη Τσίπρα τονίζουν ότι «η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση ασφυξίας και πάση θυσία πρέπει να βρεθεί άμεση λύση εντός της Ευρώπης και του ευρώ».

Εκκληση στην κυβέρνηση να επιστρέψει άμεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές απηύθυναν χθες από κοινού και οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, βιομήχανοι, βιοτέχνες, εξαγωγείς, έμποροι και επαγγελματίες. Στην κοινή τους ανακοίνωση το ΕΒΕΘ, το ΒΕΘ, το ΕΕΘ, ο ΣΒΒΕ, ο ΣΕΒΕ και ο ΕΣΘ τονίζουν: «Η ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν έχει καμία τύχη επιβίωσης έξω από τη Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη. Ως εκ τούτου, καλούμε την κυβέρνηση να προσγειωθεί στην –έστω και δυσάρεστη– πραγματικότητα και να προσέλθει άμεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δεσμευόμενη ρητώς ότι δεν θα διακυβευθεί η παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη». Στην ίδια μάλιστα ανακοίνωση γίνεται η εκτίμηση ότι οι τράπεζες πιθανότατα θα παραμείνουν κλειστές πέραν της 6ης Ιουλίου.

Για πιθανές ελλείψεις σε κάποια προϊόντα από την επόμενη εβδομάδα, απολύσεις εργαζομένων, καθυστερήσεις μισθών και για νέα «λουκέτα» προειδοποίησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι πρόεδροι των βιοτεχνικών και επαγγελματικών επιμελητηρίων της Αθήνας και του Πειραιά. Σε κοινή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό τονίζουν χαρακτηριστικά «Λέμε ΟΧΙ στην καταστροφή της χώρας» και ζητούν εθνική συνεννόηση. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ζήτησε τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Οι πρόεδροι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Π. Ραβάνης και Γ. Μπενέτος διαφοροποιήθηκαν, τονίζοντας ότι υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση. «Φτάσαμε στον πάτο. Θα υπάρξει καινούργια αρχή, αλλά χρειάζεται εθνική ομοψυχία», δήλωσε ο κ. Π. Ραβάνης, ενώ ο κ. Γ. Μπενέτος υποστήριξε ότι «πρέπει να σταματήσουμε να επενδύουμε στον φόβο». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Αν. Μιχάλαρος επεσήμανε ότι «φτάσαμε να διαγωνιζόμαστε για το ποιος είναι πιο πατριώτης». Οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων ζήτησαν, τέλος, από την κυβέρνηση να αποφασίσει την αναστολή πληρωμών των επιχειρηματιών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή