Η ΙΑΤΑ ζητεί από τα τουριστικά γραφεία εκκαθάριση εισιτηρίων ανά εβδομάδα

Η ΙΑΤΑ ζητεί από τα τουριστικά γραφεία εκκαθάριση εισιτηρίων ανά εβδομάδα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε, χθες, στον κλάδο των ταξιδιωτικών γραφείων μετά την απόφαση της Διεθνούς Ενωσης Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, λόγω των τελευταίων εξελίξεων στη χώρα, να ζητήσει από τα ελληνικά πρακτορεία να εκκαθαρίζουν τις πωλήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων τους ανά εβδομάδα αντί δεκαπενθημέρου.

Οι ιδιοκτήτες των γραφείων ξεκίνησαν αμέσως «σαφάρι» επαφών με συνεργάτες τους προκειμένου να συγκεντρώσουν το αναλογούν ποσό έως τις 16 Ιουλίου -οπότε ξεκινά το νέο καθεστώς πληρωμών-, να το καταβάλουν στην ΙΑΤΑ και να μην κινδυνεύσει η διαπίστευσή τους στη Διεθνή Ενωση. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων υπάρχουν ακυρώσεις ταξιδιών Ελλήνων στο εξωτερικό που είχαν κλειστεί διαδικτυακά. Επιπλέον, πολλές είναι οι αναβολές οργανωμένων ταξιδιών εκτός Ελλάδος σε μεταγενέστερο χρόνο, κυρίως επαγγελματιών που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος (δικηγόροι, δημόσιοι υπάλληλοι κ.ά.). Τις τελευταίες ημέρες μηδενίστηκαν και οι, ήδη, περιορισμένες κρατήσεις των Ελλήνων εντός της χώρας. Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν ότι προβλήματα άντλησης χρημάτων μέσω ΑΤΜ εξωτερικού για την προμήθεια καυσίμων αντιμετώπισαν οδηγοί πούλμαν που πραγματοποιούσαν αυτές τις ημέρες οδικές εκδρομές σε γειτονικές χώρες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγει «δίσκος» εντός του πούλμαν μεταξύ των τουριστών προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό για καύσιμα και να καταστεί δυνατή η επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή