Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων περιφέρειας- Στον «πάγο» τα ελληνικά

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων περιφέρειας- Στον «πάγο» τα ελληνικά

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποχώρησαν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων μόλις γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι  ότι η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα για τρίτο πακέτο διάσωσης, αυτή τη φορά από τον ESM και  έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες της επιστολής του έλληνα πρωθυπουργού προς τους ευρωπαίους ηγέτες, όπου φέρεται έτοιμος να αποδεχθεί τη συμφωνία των πιστωτών.

Πιο συγκεκριμένα η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου υποχώρησε στο 2,82% από 3,04% που ήταν το κλείσιμο το βράδυ της Τρίτης. Επίσης η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου κυμαίνεται στο 1,24% , η απόδοση του ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 2,23% από 2,30% που ήταν η απόδοση της χθεσινής μέρας.

Η απόδοση του ισπανικού δεκαετούς ομολόγου κυμαίνεται αυτή την ώρα στο 2,21% από 2,30% το απόγευμα της Τρίτης και η απόδοση του 10ετούς ιρλανδικού ομολόγου βρέθηκε σήμερα στο 1,62% από 1,66% που ήταν η απόδοση το απόγευμα της Τρίτης.

Στα ελληνικά ομολόγα που διαπραγματεύονται σε ορισμένες ιδιωτικές πλατφόρμες ομολόγων, η τιμή του 10ετούς ομολόγου ανήλθε στα 42,00 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να φθάνει το 15,25%. Η τιμή του 5ετούς κρατικού ομολόγου ανέρχεται στα 54,00 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να έχει εκτοξευθεί στα 24,85%.

Η 3ετία είχε απόδοση στο 38,40% και τιμή στα 56,00 λεπτά του ευρώ. Το spread(η διαφορά απόδοσης μεταξύ του 10ετούς ελληνικού ομολόγου και του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου που κυμαίνεται στο 0,83%) ανέρχεται στις 1450 μονάδες βάσης  με την τιμή του strip(καλάθι) των 20 ελληνικών ομολόγων να διαμορφώνεται στα 39,50 λεπτά του ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή