Σ. Κουρτς: «Επικίνδυνη πύρρειος νίκη» το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος

Σ. Κουρτς: «Επικίνδυνη πύρρειος νίκη» το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως "επικίνδυνη πύρρειο νίκη" εκτιμά το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος – με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, σε δηλώσεις που έκανε το απόγευμα στη Βιέννη, μετά τη σημερινή σύσκεψη του προεδρείου του κόμματος.

Το δημοψήφισμα καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη και ο ίδιος ελπίζει ότι τώρα οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα θα αναζητήσουν έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι τα ερωτήματα που τίθενται είναι η στάση που θα κρατήσει τώρα η ΕΕ απέναντι στην Ελλάδα και το θέμα της στήριξης της χώρας, καθώς, κατά την άποψή του "η αλληλεγγύη δεν αποτελεί μονόδρομο".

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως ελπίζει επίσης ότι η παραίτηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αποτελεί μία ένδειξη ότι η Ελλάδα πρέπει να βαδίσει έναν συμβιβαστικό δρόμο.

Ήδη σε χθεσινή συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα, ο Σεμπάστιαν Κουρτς είχε επιτεθεί φραστικά εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι "συμπεριφέρεται άκρως λαϊκιστικά και έχει οδηγήσει τη χώρα σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση- στο χείλος ενός γκρεμού", ενώ είχε προειδοποιήσει ως προς το αν υπάρχει πλέον βάση για την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, στην περίπτωση επικράτησης του "Οχι", αποφαινόμενος ότι "ένα Grexit θα ήταν αντιμετωπίσιμο για την Ευρωζώνη, αλλά δεν θα ήταν αντιμετωπίσιμο για την Ελλάδα".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή