«Αποτύπωμα» Grexit αφήνουν τα ευρω-ομόλογα της περιφέρειας

«Αποτύπωμα» Grexit αφήνουν τα ευρω-ομόλογα της περιφέρειας

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα ιστορικά αρνητικά επίπεδα αναρριχήθηκαν και σήμερα τα ελληνικά ομόλογα, ενώ την ίδια ώρα υποχωρούσαν οι αποδόσεις των ευρω-ομολόγων στην περιφέρεια. Το τελεσίγραφο που έχει επιδοθεί από την Κομισιόν στην Ελληνική Κυβέρνηση μέχρι και το πρωί της Παρασκευής για συμφωνία με μνημόνιο ή Grexit έχει σημάνει πλέον την αντίστροφη μέτρηση και στις αγορές ομολόγων με τους επενδυτές να στρέφονται σε ασφαλή επενδυτικά καταφύγια όπως είναι τα γερμανικά ομόλογα, ο χρυσός αλλά και παράγωγα εμπορευμάτων.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου αναρριχήθηκε σήμερα στο 18,90% ενώ είχε ξεκινήσει σήμερα από το 18,60%. Η τιμή του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στα 33,25 λεπτά του ευρώ από 33,85 λεπτά του ευρώ στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Η απόδοση του 3ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε σήμερα στο 56,60% από 56,50% στο ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Το ελληνικό spread(διαφορά απόδοσης μεταξύ 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό) διαμορφώθηκε στις 1.821 μονάδες βάσης από 1.795 μονάδες βάσης που είχε αποτιμηθεί στην αρχή της ημέρας.

Στα ευρώ-ομόλογα της περιφέρειας, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχώρησε στο 2,20% από 2,26% στην αρχή της ημέρας. Σταθερή παρέμεινε η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου στο 1,14%, η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου υποχώρησε στο 3% από 3,09% στην έναρξη της συνεδρίασης, ενώ το 10ετές ισπανικό ομόλογο είχε αρχική απόδοση 2,25% και κλείσιμο στο 2,20%.

Μικρή πτώση παρουσίασε η απόδοση του 10ετούς Ιρλανδικού ομολόγου στο 1,57% από 1,59% στο ξεκίνημα της ημέρας Τέλος το 10ετές γερμανικό ομόλογο που είναι σημείο αναφοράς για όλα τα ομόλογα των 19χωρών της ευρωζώνης είχε απόδοση 0,69% από 0,65% που είχε ξεκινήσει την σημερινή συνεδρίαση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή