Την παραμονή της χώρας στο ευρώ θέλουν οι παραγωγικοί φορείς

Την παραμονή της χώρας στο ευρώ θέλουν οι παραγωγικοί φορείς

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση στον πρωθυπουργό και στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να τιμήσουν στην πράξη τη δέσμευσή τους για παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη απεύθυναν, με κοινή δήλωσή τους, οι παραγωγικοί φορείς της χώρας, επισημαίνοντας ότι κανένα άλλο σενάριο δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία της πατρίδας μας.

Τη δήλωση συνυπογράφουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Θεόδωρος Φέσσας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, Γεώργιος Καββαθάς. Οι φορείς δηλώνουν ότι οι επιχειρήσεις της χώρας είναι έτοιμες να στηρίξουν και να συμμετάσχουν έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια για να σταθεί όρθια η χώρα μέσα στην Ευρωζώνη. Παράλληλα, επισημαίνουν ότι ήδη χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους στη βιομηχανία, στη βιοτεχνία, στον τουρισμό, σε όλες τις εμπορικές δραστηριότητες στις υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας, εξαιτίας των κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες. Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι, αν δεν αποκατασταθεί επειγόντως η οικονομική δραστηριότητα με αύξηση της ρευστότητας, η έκρηξη της ανεργίας θα είναι δραματική, και οι θυσίες που έκανε για μία εξαετία ο ελληνικός λαός θα πάνε χαμένες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή