Φάιμαν: «Χρηματοδότηση-γέφυρα» για την Ελλάδα θα εξετάσει το Eurogroup

Φάιμαν: «Χρηματοδότηση-γέφυρα» για την Ελλάδα θα εξετάσει το Eurogroup

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία χρηματοδότηση-γέφυρα για την Ελλάδα θα αναζητήσουν σε συνεδρίαση τους το απόγευμα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν σε δηλώσεις του πριν από το μεσημέρι, επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορούσαν να παραμένουν κλειστές μέχρι την επεξεργασία ενός νέου προγράμματος βοήθειας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Η χρηματοδότηση-γέφυρα θα μπορούσε να γίνει είτε μέσω της έκτακτης στήριξης του ELA είτε μέσω του ESM είτε με ένα συνδυασμό των δύο, και αυτό θα ετοιμάσουν οι υπουργοί Οικονομικών.

Ο κ. Φάιμαν διευκρίνισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξακολουθεί να παραμένει συνδεδεμένο στο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, και σημείωσε ότι, όπως ανέφερε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θα ήθελε αυτή τη συμμετοχή του ΔΝΤ, αλλά αναλαμβάνει την ευθύνη να το παρουσιάσει στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή