«Κλειδί» η εφαρμογή της συμφωνίας τονίζουν οι Ευρωπαίοι βιομήχανοι

«Κλειδί» η εφαρμογή της συμφωνίας τονίζουν οι Ευρωπαίοι βιομήχανοι

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη εμπιστοσύνη και την πίστη της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής κοινότητας στη σταθερότητα και στον δυναμισμό της Ζώνης του Ευρώ εκφράζει με δήλωσή της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βιομηχάνων, Business Europe, χαιρετίζοντας τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής και καλεί όλα τα εμπλεκόμενα Κοινοβούλια να προσφέρουν εγκαίρως την αναγκαία στήριξη, ανοίγοντας τον δρόμο για την ολοκλήρωσή της.

Επισημαίνει, δε, ότι η διατήρηση της κοινωνικής σταθερότητας στην Ελλάδα απαιτεί την άμεση εφαρμογή μέτρων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν σήμερα οι Ελληνες πολίτες και οι ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς επίσης και ότι θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για την επαναλειτουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Η κορυφαία εργοδοτική οργάνωση της Ευρώπης προτρέπει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να υποστηρίξουν τον συμβιβασμό και καλεί όλα τα τα εμπλεκόμενα Κοινοβούλια να προσφέρουν εγκαίρως την αναγκαία στήριξη, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιτυχή ολοκλήρωση  της συμφωνίας

«Η επιχειρηματική κοινότητα της Ευρώπης ενωμένη χαιρετίζει τον συμβιβασμό στον οποίο ομόφωνα κατέληξε η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης», αναφέρει στη δήλωσή της η Business Europe, επισημαίνοντας ότι «το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ευρωζώνη δεσμεύεται να παραμείνει ενωμένη και δυνατή».

Η τελική επιτυχία εξαρτάται από την έγκαιρη και με καλή πίστη εφαρμογή της συμφωνίας, που βασίζεται στην αλληλεγγύη και στην υπευθυνότητα που θα επιδείξουν όλες οι πλευρές, επισημαίνεται στο σχετικό κείμενο, το οποίο καταλήγει ως εξής: «Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι επείγον η Ευρώπη να επιστρέψει σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης, που θα έχει για οδηγό τις επενδύσεις. Η Ευρώπη και η Ελλάδα, ειδικά, χρειάζονται περισσότερες αποφάσεις που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και συγχρόνως θα ενισχύσουν την ελκυστικότητά τους ως επενδυτικούς προορισμούς. Στόχος μας τώρα δεν μπορεί παρά να είναι η ενίσχυση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης. Οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιώσουμε το επίπεδο διακυβέρνησης και περαιτέρω σύγκλισης προς μια δυνατή Ευρωπαϊκή Νομισματική Ενωση». Σημειώνεται ότι ο ΣΕΒ είναι μέλος της Business Europe.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή