Σε καθημερινή αξιολόγηση τα ελληνικά ομόλογα

Σε καθημερινή αξιολόγηση τα ελληνικά ομόλογα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mικρή άνοδο παρουσίασαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στις εξωχρηματιστηριακές (over the counter) συναλλαγές που έγιναν σε διεθνείς πλατφόρμες ομολόγων στην Δυτική Ευρώπη.

Όπως εξηγούν στην www.kathimerini.gr, διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων σε dealing room τραπεζών, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής απέναντι στο επόμενο βήμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που είναι η ψήφιση των μέτρων μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στην Βουλή. Συνεπώς τα ομόλογα δείχνουν μία σταθεροποίηση μετά την κάθετη αποκλιμάκωση που κατεγράφη το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Ειδικότερα η απόδοση του 3ετούς ομολόγου κυμάνθηκε σήμερα από 25% μέχρι 25,60%, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμάνθηκε μεταξύ 19,00% και 19,60%(κλείσιμο) και το 10ετές ομόλογο έκλεισε με απόδοση 12,35% από 11,80% που ήταν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Έτσι το spread(διαφορά απόδοσης μεταξύ 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό) κινήθηκε από τις 1.098 μονάδες βάσης στο ξεκίνημα της ημέρας και αναρριχήθηκε στις 1.151 μονάδες βάσης στη λήξη των συναλλαγών.

Στα ευρωομόλογα της Νοτίου Ευρώπης οι αποδόσεις παρουσίασαν μικρές διακυμάνσεις. Η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου κυμάνθηκε μεταξύ 1,22% και 1,23%, το ιταλικό 10ετές ομόλογο κινήθηκε μεταξύ 2,11% και 2,08%, το ισπανικό δεκαετές ομόλογο είχε αρχική απόδοση 2,10% και τελική απόδοση 2,11%. Επίσης μικρή άνοδο σημείωσε και η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου με αρχική τιμή 2,74% και κλείσιμο στα 2,76%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή