Πτωτικά κινούνται τα ελληνικά ομόλογα

Πτωτικά κινούνται τα ελληνικά ομόλογα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή αποκλιμάκωση καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων μετά την αύξηση του ELA από την ΕΚΤ γεγονός που θα οδηγήσει όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες στο άνοιγμα όλων των τραπεζικών υποκαταστημάτων την ερχόμενη Δευτέρα.

Ίσως μία μέρα αργότερα καταφέρουν να ανοίξουν και οι αγορές μετοχών, παραγώγων και ομολόγων. Η τελική απόφαση θα ληφθεί με το νέο νομοθετικό διάταγμα του υπουργείου οικονομικών.

Στις διεθνείς πλατφόρμες ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 11,25% από 11,80% που διαπραγματευόταν στο ξεκίνημα της ημέρας. Η απόδοση του 3ετούς ομολόγου έφθασε να υποχωρεί στο 22,50% από 26,70% που βρέθηκε στην αρχή της ημέρας ενώ αντίστοιχα η απόδοση του 5ετούς κρατικού ομολόγου διαπραγματευόταν πριν λίγα λεπτά στο 17,50% με 18% από 19,50% που ήταν η αρχική απόδοση της ημέρας.

Σημαντική αποκλιμάκωση παρουσίασε και το spread (διαφορά απόδοσης μεταξύ 10ετούς ελληνικού και αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου) που διαμορφώνεται αυτή την ώρα στις 1.077 μονάδες βάσης από 1.097 μονάδες στην αρχή των συναλλαγών.

Στα ευρωομόλογα της περιφέρειας, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ανέρχεται στο 2,00% από 2,01% στην αρχή της ημέρας.

Επίσης η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,16% από 1,14% το πρωί, το 10ετές ισπανικό ομόλογο έχει απόδοση 2,00% από 2,02% , το πορτογαλικό δεκαετές ομόλογο έχει 2,67% χωρίς μεταβολή από το ξεκίνημα της ημέρας και το δεκαετές ιρλανδικό ομόλογο έχει απόδοση 1,50% από 1,45% στην αρχή της συνεδρίασης.

Τέλος το 10ετές γερμανικό ομόλογο που αποτελεί και το σημείο αναφοράς για όλα τα υπόλοιπα 18 δεκαετή ομόλογα της ευρωζώνης έχει απόδοση στο 0,69% από 0,83% που ήταν η απόδοση στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή