Νέος διευθύνων σύμβουλος στο ΤΧΣ ο κ. Αρης Ξενόφος

Νέος διευθύνων σύμβουλος στο ΤΧΣ ο κ. Αρης Ξενόφος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τοποθέτηση του κ. Αρη Ξενόφου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η διαδικασία «έτρεξε» αρκετές εβδομάδες μετά την παραίτηση της κυρίας Αναστασίας Σακελλαρίου. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, η θητεία του κ. Ξενόφου ορίστηκε μέχρι την 30ή Ιουνίου 2017.

Ο κ. Ξενόφος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο και στη διαχείριση κεφαλαίων έχοντας διατελέσει ανώτατο διοικητικό στέλεχος σε πολλές εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων στην Ελλάδα, στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και μέλος διοικητικών επιτροπών σε ιδιωτικές τράπεζες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αναλυτικά, έχει διατελέσει αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ και διευθύνων σύμβουλος στη Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ στην Ελλάδα. Σε διεθνές επίπεδο έχει ασκήσει τα καθήκοντα του προέδρου στη Eurobank FMC S.A. στο Λουξεμβούργο και στην EFG Eurobank MFMC SAI S.A. στη Ρουμανία συνεισφέροντας σημαντικά στην εδραίωση και ανάπτυξη της θεσμικής διαχείρισης κεφαλαίων στις αντίστοιχες αγορές και στην ανάπτυξη τραπεζικών και ασφαλιστικών δικτύων διανομής. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος ανώτατων διοικητικών επιτροπών στην τράπεζα Eurobank Εργασίας Α.Ε. τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης όπου η τράπεζα είχε παρουσία, καθώς και πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας (Ενωση Θεσμικών Επενδυτών) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η τοποθέτηση των κ. Ηλία Καρακίτσου και Γιον Σιγκούργκερσον ως νέων μη εκτελεστικών μελών του Ταμείου. O κ. Ηλίας Καρακίτσος είναι πρόεδρος του Global Economic Research και ο κ. Σιγκούργκερσον είναι διευθυντής της Γενικής Γραμματείας και Διεθνών Σχέσεων της κεντρικής τράπεζας της Ισλανδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή