Σύντομα

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαίωμα υποθήκης για οφειλές άνω των 200.000 ευρώ έχουν τα Ταμεία

Τα ασφαλιστικά ταμεία διατηρούν το δικαίωμα να εγγράφουν υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία για οφειλές άνω των 200.000 ευρώ ακόμη και εάν ο οφειλέτης υπαχθεί σε ρύθμιση με καταβολή μηνιαίων δόσεων. Η σχετική εγκύκλιος που εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας επικυρώνει διάταξη που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για ζητήματα αναπηρίας (ν. 4331/2015) και ουσιαστικά αφορά όσους και στο παρελθόν έχουν βγει εκτός ρύθμισης, ενώ έχουν δημιουργήσει πολύ μεγάλες οφειλές στα Ταμεία, λόγω μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Στην ίδια εγκύκλιο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τη διαδικασία του συμψηφισμού ανάμεσα σε οφειλές που έχουν δημιουργήσει ασφαλισμένοι προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (ΦΚΑ), αλλά και τις απαιτήσεις που μπορεί να έχουν έναντι αυτών. Ξεκαθαρίζονται επίσης ζητήματα που αφορούν το ακατάσχετο των ποσών που καταβάλλονται υπέρ των Ταμείων.

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Asset Management ΑΕΔΑΚ στη συνεδρίαση της 30ής Ιουνίου 2015, όπως γνωστοποιήθηκε σε ανακοίνωσή της. Συγκεκριμένα, τα μέλη του Δ.Σ. είναι τα εξής:

• Παύλος Μυλωνάς, πρόεδρος, μη εκτελεστικός.

• Παναγιώτης Δασμάνογλου, αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικός.

• Ευστράτιος Σαραντινός, διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικός.

• Αλέξανδρος Μπένος, μη εκτελεστικό μέλος.

• Ιωάννης Μαυρικόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος.

• Γεώργιος Αρμελινιός, μη εκτελεστικό μέλος.

• Βασίλειος Κάβαλος, μη εκτελεστικό μέλος.

«Yποστηρίξτε την Ελλάδα, κάνετε άμεση κράτηση»

Η WebHotelier ξεκίνησε μια καμπάνια με τίτλο «Yποστηρίξτε την Ελλάδα, κάντε άμεση κράτηση», καλώντας τους Ελληνες πολίτες και τους ξένους επισκέπτες που επιθυμούν να στηρίξουν τη δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία να κάνουν κράτηση απευθείας στους τουριστικούς παρόχους, καθώς μεταξύ άλλων θα διευκολύνουν τη βελτίωση των υπηρεσιών και την ανακαίνιση των ξενοδοχείων, ενώ θα δώσουν τη δυνατότητα για νέες προσλήψεις. Στο πλαίσιο αυτό το on-line σύστημα κρατήσεων για ξενοδοχεία ενημερώνει τους Ελληνες που κάνουν κράτηση σε ελληνικά ξενοδοχεία για τις διακοπές τους μέσω διεθνών online τουριστικών πρακτορείων ότι τα ξενοδοχεία μετά την πληρωμή τους θα χρειαστεί να καταβάλουν προμήθειες που μπορεί να αντιστοιχούν έως το 25% ή και περισσότερο της τιμής. Σύμφωνα με τη WebHotelier, τα ξενοδοχεία που θα έχουν το λογότυπο της καμπάνιας στις μηχανές αναζήτησης καλούνται να προσφέρουν πολιτική εγγύησης καλύτερων τιμών, καθώς και πρόσθετα πλεονεκτήματα στους επισκέπτες που επιλέγουν να κάνουν απευθείας κράτηση σε αυτά.

Νέο Δ.Σ. στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος

Nέο Διοικητικό Συμβούλιο ορίσθηκε στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ). Ειδικότερα, η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου ανέδειξε στη θέση του προέδρου τον κ. Κωστή Καγγελίδη (Γνώμων Πληροφορικής Α.Ε.). Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν οι: Θεόφιλος Μυλωνάς (αντιπρόεδρος), Αναστάσιος Μάνος (αντιπρόεδρος), Κοσμάς Βάμβαλης (γενικός γραμματέας), Σωτήρης Σιάγας (ταμίας), Αγγελος Παμπουκίδης (μέλος) και Χαρά Κουτάλου (μέλος). Το νέο Δ.Σ. εξελέγη στις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΣΕΠΒΕ, η οποία διεξήχθη στις 29 Ιουνίου 2015. Η συγκρότηση του Δ.Σ. έγινε την Τρίτη 14 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή