Αθρόα προσέλευση κόσμου στις τράπεζες

Αθρόα προσέλευση κόσμου στις τράπεζες

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά με πολύ μεγάλη προσέλευση κύλησε η χθεσινή ημέρα, πρώτη ημέρα λειτουργίας των τραπεζών μετά την επιβολή ειδικής τραπεζικής αργίας την Κυριακή 28 Ιουνίου. Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, υπήρξε αθρόα προσέλευση κόσμου σε όλα τα καταστήματα για την πληρωμή δανείων και άλλων υποχρεώσεων (λογαριασμών σε ΔΕΚΟ και άλλες εταιρείες), αναλήψεις μετρητών, κατάθεση επιταγών, αλλά και για να εκδώσουν χρεωστικές κάρτες και να ενεργοποιήσουν τις υπηρεσίες internet banking. Παράλληλα, πολλοί καταθέτες επισκέφτηκαν καταστήματα για να ενημερωθούν για τις προθεσμιακές τους καταθέσεις και την απαγόρευση πρόωρης λήξης.

Οπως εκτιμούν, τις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί περαιτέρω, ενώ υπογραμμίζουν ως εξαιρετικά θετική ακούσια συνέπεια το γεγονός ότι υπάρχει μια κατακόρυφη αύξηση στη χρήση καρτών καθώς και των ηλεκτρονικών δικτύων, internet και phone banking. Σημειώνεται ότι μέσω internet banking μπορεί κανείς να πληρώνει κάθε λογαριασμό, υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και να μεταφέρει χρήματα σε άλλους λογαριασμούς (εντός Ελλάδας) χωρίς περιορισμούς. Στελέχη τραπεζών υπογραμμίζουν ότι είναι απολύτως απαραίτητο να επιταχυνθεί η διαδικασία για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με τη γρήγορη ολοκλήρωση του νέου προγράμματος και την αποτελεσματική εφαρμογή του. Επισημαίνουν ακόμη ότι είναι κρίσιμο να διευρυνθεί ο ορισμός του «νέου χρήματος». Τώρα νέο χρήμα θεωρείται κάθε έμβασμα που έρχεται από το εξωτερικό και το ποσό του εμβάσματος εξαιρείται από τους περισσότερους περιορισμούς. Οι τράπεζες επισημαίνουν ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα ώστε περισσότερα μετρητά που θα επιστρέψουν στο τραπεζικό σύστημα να θεωρηθούν «νέο χρήμα», που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευελιξία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή