Bloomberg: Παραμένει ο κίνδυνος του Grexit για τον επόμενο χρόνο

Bloomberg: Παραμένει ο κίνδυνος του Grexit για τον επόμενο χρόνο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κίνδυνος να υποχρεωθεί η Ελλάδα σε μία έξοδο από την ευρωζώνη μέχρι το τέλος του 2016 παραμένει, σύμφωνα με το 71% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του Bloomberg που διεξήχθη μεταξύ 34 οικονομολόγων.

Το 70% απάντησαν ότι θεωρούν πως η Ελλάδα θα είναι ασφαλής για το υπόλοιπο του 2015 παρότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες εκτίμησαν ότι το πακέτο διάσωσης των 86 δισεκ. ευρώ που επιδιώκει να εξασφαλίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αποδειχθεί πολύ μικρό.

«Χωρίς μία μορφή ελάφρυνσης χρέους, το πακέτο διάσωσης ποτέ δεν θα είναι αρκετά μεγάλο», λέει ο Πίτερ Ντίξον, οικονομολόγος στην Commerzbank AG (τη δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα) στο Λονδίνο.

«Φορτώνοντας με περισσότερα δάνεια μία χώρα που δεν είναι σε θέση να τα αποπληρώσει απαντά στον ορισμό του Αϊνστάιν για την παράνοια: να επιχειρείς το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά αναμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα», λέει ο Ντίξον.

Από την πλευρά του, ο Άλαν ΜακΚουέιντ, επικεφαλής οικονομολόγος του ιρλανδικού ομίλου Merrion Capital Group στο Λονδίνο, δήλωσε: «Εκτός από τη Γερμανία, φαίνεται ότι οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία σημαντική απομείωση χρέους. Αν δεν την εξασφαλίσει, είναι δύσκολο η χώρα να επιβιώσει εντός της ευρωζώνης επ΄αόριστον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή