Αποκλιμάκωση για τα ελληνικά ομόλογα

Αποκλιμάκωση για τα ελληνικά ομόλογα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομαλοποιείται σταδιακά η εικόνα των αποδόσεων και των τιμών των ελληνικών ομολόγων στις εξωχρηματιστηριακές πλατφόρμες του εξωτερικού.

Σήμερα κατεγράφη σημαντική αποκλιμάκωση των ελληνικών κρατικών ομολόγων σε σχέση με το ξεκίνημα της εβδομάδας. Η ψήφιση και του δεύτερου νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας Ελλάδας – εταίρων από τη Βουλή και η επίσπευση των διαδικασιών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εντός του Αυγούστου οδήγησε σε μείωση των αποδόσεων.

Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε σήμερα  στο 11,25% και η τιμή ανήλθε στα 55,50 λεπτά του ευρώ. Επίσης η απόδοση του τριετούς ομολόγου κυμάνθηκε στο 18,25% και η τιμή είχε φθάσει το πρωί στα 75,20 λεπτά του ευρώ για να κλείσει στα 77,10 λεπτά του ευρώ. Το 5ετές ελληνικό κρατικό ομόλογο έκλεισε την εβδομάδα με απόδοση 15,60% και τιμή στα 70,90 λεπτά του ευρώ. Το spread του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ανήλθε στις 1.054 μονάδες βάσης.

Στα ευρωομόλογα της περιφέρειας παρατηρήθηκε ελαφρά μείωση των αποδόσεων με το δεκαετές γερμανικό ομόλογο να κινείται στο 0,71% από 0,72% στο ξεκίνημα της ημέρας. Το ιταλικό δεκαετές ομόλογο είχε απόδοση 1,87%, το γαλλικό δεκαετές ομόλογο είχε μικρή διακύμανση μεταξύ 1% και 0,98%. Στα ομόλογα της Ιβηρικής χερσονήσου οι αποδόσεις του ισπανικού και πορτογαλικού  δεκαετούς ομολόγου  διαμορφώθηκαν σε 1,90% και 2,50% από 1,92% και 2,52% στην εκκίνηση της τελευταίας εργάσιμης μέρας της εβδομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή