Παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για ακάλυπτες επιταγές

Παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για ακάλυπτες επιταγές

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη «μαύρη λίστα» του «Τειρεσία» θα γλιτώνουν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου οι εκδότες επιταγών, γραμματίων και συναλλαγματικών που δεν πληρώθηκαν ή δεν θα πληρωθούν κατά το χρονικό διάστημα από 20 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου. Τις διαβεβαιώσεις αυτές έδωσε χθες η πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη στον κ. Κωνσταντίνο, πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι δεν αποκλείεται η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία να υπάρξει ακόμη και σήμερα. Στελέχη, πάντως, του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι για το θέμα των επιταγών απαιτείται η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Επιπλέον, η πρόεδρος της ΕΕΤ εξέφρασε την αισιοδοξία της για περαιτέρω χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών με την ολοκλήρωση της υπογραφής της νέας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

Ο κ. Μίχαλος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την κ. Κατσέλη, ανέπτυξε λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις λόγω των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές και ζήτησε την προώθηση πρακτικών ρυθμίσεων για να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά προβλήματα στο νέο αυτό αρνητικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος της ΕΕΤ διαβεβαίωσε τον κ. Μίχαλο ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα των επιμελητηρίων να δοθεί νέα παράταση για τις ακάλυπτες επιταγές και τις απλήρωτες συναλλαγματικές, όπως και στα γραμμάτια που δημιουργήθηκαν από 20 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν το αργότερο μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2015.

Ο κ. Μίχαλος, από την πλευρά του, τόνισε στην κ. Κατσέλη ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν θα συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την οικονομική ανάπτυξη και ότι τα επιμελητήρια θα συνεχίσουν να επιτελούν στο ακέραιο το έργο τους, προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και της οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή