«Σκάνδαλο η ανευθυνότητα του κ. Βαρουφάκη»

«Σκάνδαλο η ανευθυνότητα του κ. Βαρουφάκη»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιχμές για προσωπική στρατηγική του τέως υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκη, άφησε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ενώ δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας λαμβάνουν χώρα «σε καλές συνθήκες» και πως ο κίνδυνος εξόδου της από την Ευρωζώνη «έχει απομακρυνθεί». «Το Grexit βρίσκεται πίσω μας», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σχέδιο Β του Γ. Βαρουφάκη και έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο Ευρωπαίος επίτροπος απάντησε: «Αυτά δεν έχουν νόημα. Ολα όσα είπε είναι ένας παραλογισμός. Plan B; Μάλλον αυτό είναι ένα plan C για την καριέρα του κ. Βαρουφάκη». Επίσης, τόνισε ότι όλα αυτά αφορούν την εσωτερική πολιτική. Ο ίδιος διέψευσε τις δηλώσεις Βαρουφάκη για τους ελέγχους στη ΓΓΔΕ, λέγοντας πως «δεν έχουμε θεσπίσει έλεγχο επί των φορολογικών και τραπεζικών συστημάτων. Αυτό είναι απόλυτο ψέμα».

Το ζήτημα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στη Γερμανία. Δριμεία κριτική στον τέως υπουργό Οικονομικών, Γ.Βαρουφάκη, εξαπέλυσε μέσω του twitter ο αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Γιοχάνες Καρς: «Ανοησία. Eτσι μπορεί να οδηγήσει κανείς μια χώρα στα βράχια. Γίνονταν ενέργειες κατά της Ε.Ε. αντί διαρθρωτικών αλλαγών».

Σκληρή κριτική ασκείται και από το κόμμα των Φιλελευθέρων, που με αφορμή τις αποκαλύψεις βάλλει κατά σύσσωμης της ελληνικής κυβέρνησης. «Η ανευθυνότητα του κ. Βαρουφάκη είναι σκάνδαλο. Αποκαλύπτει όλη την αναξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Φόλκερ Βίσινγκ, μέλος του προεδρείου του FDP, στη Handelsblatt.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή