Μικρή άνοδος για τα εγχώρια κρατικά ομόλογα

Μικρή άνοδος για τα εγχώρια κρατικά ομόλογα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελαφρά αύξηση των ελληνικών αποδόσεων κατά 100 μονάδες βάσης (1%) σημειώθηκε σήμερα στα εγχώρια κρατικά ομόλογα σε σύγκριση με την χθεσινή μέρα.

Αντίθετα οι τιμές των ελληνικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν με χαμηλή την συναλλακτική δραστηριότητα λόγω της θερινής ραστώνης. Ταυτόχρονα μικρές διακυμάνσεις παρουσίασαν οι αποδόσεις των ευρωομολόγων της περιφέρειας.

Πιο συγκεκριμένα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αναρριχήθηκε σήμερα στο 12,10% από 11,65% την Τρίτη, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου χθες είχε κλείσει στο 16,80% και σήμερα διαμορφώθηκε στο 17,80%. Η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου κινήθηκε σήμερα στο 21,60% από 20,50% που ήταν η χθεσινή απόδοση.

Το spread (διαφορά απόδοσης μεταξύ 10ετούς ελληνικού και αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου) διαμορφώθηκε σήμερα στις 1.138 μονάδες βάσης από 1.094 μονάδες βάσης την Τρίτη.

Στα ευρωομόλογα της περιφέρειας η απόδοση του γαλλικού δεκαετούς ομολόγου σήμερα κινήθηκε στο 1,01% από 0,99% την Τρίτη, το ιταλικό δεκαετές ομόλογο είχε χθές απόδοση 1,90% και σήμερα υποχωρησε στο 1,89%.

Στην ιβηρική χερσόνησο το ισπανικό δεκαετές ομόλογο ανήλθε στο 1,94% από 1,93% την χθεσινή μερα ενώ το δεκαετές πορτογαλέζικο ομόλογο χθές είχε απόδοση 2,53% και σήμερα υποχώρησε ελαφρά στο 2,50%.

Το ιρλανδέζικο δεκαετές ομόλογο σήμερα είχε αρχική απόδοση 1,28% το πρωί και το απόγευμα ενισχύθηκε ελαφρά στο 1,31% από 1,30% που ήταν η μέση τιμή απόδοση στην χθεσινή μέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή